vrijdag 4 maart 2011

La Bonnelle ligt in de commune Saint Pey Armens aan de oostkant van het pittoreske stadje Saint Emilion. Het is sinds het midden van de 19de eeuw in handen van de familie Sulzer. De vatenkelder is gloednieuw en de wijngaarden met 35 jaar in de kracht van hun leven. De aangeplante druivenrassen zijn 80% merlot en 20 % cabernet franc op een bodem van klei en een ondergrond van zand, ideaal voor de creatie van grote wijnen. De oogst is geheel handmatig en de wijnen rijpen gedurende 16 maanden op (deels nieuw) Frans eiken.Deze wijn in een 2-liter fles en gepresenteerd in een houten koffertje heeft een diep volrode, purperen kleur met aroma’s van rode bessen, cassis en ceder. Kruidige, volle, geconcentreerde smaak met rijpe tannine, en met een lange afdronk. Uitstekend bij wild, rood vlees, gevogelte, lam en kaas. Begint op dronk te komen en is houdbaar tot 2020.Prijs bij de wijnhandel voor een 75cl-fles: 16,50 euro
meer info


Geen opmerkingen: