woensdag 22 december 2010

Wild en gevolgelte horen tot de alleroudste voedingsmiddelen waarop de mens jaagde. Nog altijd worden ze onder één noemer geplaatst omdat er in het verre verleden geen tamme exemplarn van waren. Kip, kalkoen, kwartel en zelfs gans en eend worden nu gekweekt en zijn het hele jaar door verkrijgbaar.Van wild zoals patrijs, haas en ree is de jacht gereglementeerd. Het vlees van deze dieren is slechts enkele maanden per jaar te koop.Wild en gevolgelte vormen voor iedere gastronoom een culinair hoogtepunt. Het zijn daarenboven voornamelijk magere vleessoorten die helemaal afgestemd zijn op de lichte en gezonde keuken van vndaag. Zowel met het democratische gevolgelte als het fijne wild kan je feestelijke bereidingen maken.Daar hoef je zelfs geen volleerde kok voor te zijn. Toch moeten we een aantal regels in acht nemen. Het begint al bij de aankoop. Hoe herken je bijvoorbeeld een haas van een wild konijn? hoe herken je een jonge van een oude fazant? En dan is er de bereiding. Hoe lang mag je een patrijs bereiden? En kan een haas alleen maar in een stoofpot? Moet je wild altijd marineren en moet een fazant echt een weekrijpen? Hoe kan je met democratishe kip en kalkoen bijzonder creatieve gerechten maken?Felix Alen serveert je in dit prachtige boek een veertigtal van zijn favoriete gerechten met wild en gevolgelte. Van voorbereiding tot het eindresultaat : met duidelijke stapppen wordt elke bereiding uitgelegd.

hardcover 95 blz

bekijk ook mijn andere zoekertjes eens

meer info


Geen opmerkingen: