dinsdag 22 december 2009

Mals vlees uit magnetron van Maqsfood is koploper in de Vers Top 100

Het concept van Maqsfood om vlees mals te houden na verwarming is de koploper in de Vers Top 100. De lijst voor 2009 werd bekendgemaakt op 21 september en bevat de meest innovatieve producten, diensten en bedrijven in de verswereld. Via het concept van Maqsfood kan bijvoorbeeld kalfsbiefstuk in de magnetron worden bereid, waarbij het vlees mooi rosé blijft. Het procedé kan ook worden toegepast op wild, kip en gevogelte en vereist geen chemische toevoegingen of methoden.

Nummer twee is het initiatief Fresh Corridor van Frugi Venta. Partners in de tuinbouwwereld hebben het initiatief gelanceerd om een optimaal netwerk voor het vervoer van groente en fruit op te zetten. Nummer drie is Bijo, dat in maart 2009 de eerste `gesloten kas` in gebruik nam waarmee zonder CO2-uitstoot kan worden geteeld.

De redactie van de Vers Top 100 heeft bedrijven geselecteerd op basis van openbare bronnen en suggesties van werknemers in de sector. Bedrijven konden zichzelf nomineren. Vervolgens heeft een deskundige jury de genomineerden beoordeeld op de criteria innovatief vermogen, ondernemerschap, groeiperspectief en duurzaamheid. De ranglijst is een initiatief van Denhatex Uitgeverij en Stijlmeesters.

Geen opmerkingen: